TMA

TMA ONTWIKKEL ASSESSMENT

Er zijn vele persoonlijkheidstesten, - assessments en analysemodellen in omloop. De meesten dienen hetzelfde doel, namelijk jezelf en de ander - bijvoorbeeld collega's - beter leren kennen. Hierbij gaat het vaak over een combinatie van het herkennen en leren omgaan met communicatie- en gedragsstijlen. Daarnaast is Talentontwikkeling vaak een een belangrijke coachvraag. Hierbij is het van belang om talenten en drijfveren in kaart te brengen en te kijken naar ontwikkelbare eigenschappen.

Wij hebben gekozen voor de TMA. Een online-instrument die volgens de normen is gevalideerd, een groot scala aan informatie biedt over talenten, drijfveren en gedragsstijlen.

Met de TMA Talentenanalyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijgt men inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA Competenties. De talentenanalyse neemt circa een uur in beslag die de deelnemer besteed achter zijn computer. De vragenlijst voor de kandidaat bestaat uit stellingen, gedragsitems waaruit de kandidaat steeds dient te kiezen welke het beste bij hem passen. Op genuanceerde wijze worden zo de drijfveren van de deelnemer ontrafeld. De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten.