Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap gaat over het leiding nemen over jezelf, over controle en verantwoordelijkheid nemen over je eigen handelen. Hiermee krijg je grip op je leven, zowel zakelijk als privé, in plaats van geleefd te worden door de omstandigheden. Verdieping op onderstaande thema’s dragen bij aan de versterking van je persoonlijk leiderschap. FIRENS begeleidt je daar graag bij.

Zelfinzicht

Stap één in de ontwikkeling van je eigen leiderschap is zelfinzicht. Welke gedragsvoorkeuren heb je, hoe communiceer jij in een ontspannen of juist gespannen situatie, wat zijn je drijfveren en talenten? Ken je je eigen waarden voldoende en welke belemmerende overtuigingen heb je? Onder andere met behulp van de DISC- en TMA-methode houden wij je een heldere spiegel voor zodat jij met je inzichten verder kunt.

Competentieontwikkeling

Om effectief te zijn in een rol, functie of taak heb je een aantal vaardigheden ofwel competenties nodig. Competenties zijn minder of beter ontwikkelbaar, afhankelijk van je drijfveren en talenten. FIRENS coacht concreet op de ontwikkeling van jouw competenties, of het nu gaat om het ontwikkelen van meer lef, het beter kunnen plannen & organiseren of bijvoorbeeld op overtuigen, assertiviteit of besluitvaardigheid.

Zichtbaarheid

In een wereld die steeds digitaler en individualistischer wordt zijn authenticiteit en zichtbaarheid belangrijke aspecten om je te onderscheiden en presenteren. Wat is jouw persoonlijke visie, welke  waarde voeg jij toe en hoe kan de wereld jou vinden? Wij concretiseren samen met jou waar jij voor staat en hoe jij de wereld tegemoet treedt.

Balans & energie

FIRENS heeft al jarenlang ervaring met het coachen op aspecten als omgaan met stress, het behouden van vitaliteit en het realiseren van een prettige en duurzame combinatie van werk/privé.