Lieg tegen me en ik vertel je of je de waarheid spreekt!

Wist je dat mannen 3 maal vaker liegen dan vrouwen? Dat vrouwen 21 maal vaker liegen dan een man om een ander te beschermen en dat bij getrouwde stellen 1 op de 10 interacties een leugen is?  En liegen kost geld. Wanneer wij zakelijk niet meer tegen elkaar zouden liegen, zou dit +48% omzet opleveren. Zomaar wat feitjes…

Aanleiding voor deze feitvermelding is dat wij met trots kunnen vertellen dat wij als bedrijf het certificaat ‘Best Practitioner in Human Profiling’ hebben behaald! Een uniek instrument en een aanvulling op onze dienstverlening. Human Profiling stelt ons nog beter in staat om de beste kandidaat te rekruten, bij coaching sneller tot de kern te komen en om nog doelgerichter en effectiever adviesgesprekken te voeren.

Maar wat is Human Profiling?
HUMAN PROFILING™ is een unieke interview -en gesprekstechniek waarmee je mensen kunt ‘lezen’ en integriteit van mens en informatie kunt toetsen. Het voorspellende karakter van Human Profiling kenmerkt zich in de vaststelling van intenties van personen. Met andere woorden, Human Profiling stelt je daadwerkelijk in staat om achter de ware intenties van de ander te komen. Het gaat ons niet om de leugen maar om iemands intenties te achterhalen.

Iedere dag maken wij beslissingen op basis van informatie van anderen. Maar hoe weet je of deze informatie betrouwbaar en volledig is? Hoe kom je achter de ware intenties van de ander? Met de methode van Human Profiling leer je om je gesprekspartner te ‘lezen’ tijdens het gesprek. Human Profiling is een nieuwe gesprekstechniek, op basis van drie elementen:

  • Methodisch waarnemen en ‘vertalen’ van de taal van het lichaam op basis van micro -en macro-expressies (houding, gebaren, bewegingen en stem);
  • Technisch luisteren naar de woorden die de ander zegt waardoor je de ander sneller en beter begrijpt en inconsistentie in woord en gedrag waarneemt;
  • Het stellen van de juiste vraag op het juiste tijdstip. Elke vraag heeft een functie. Het geeft je tijd om na te denken en je verleidt de ander tot het geven van meer informatie. In ieder geval brengt het je direct bij de kern van het gespreksonderwerp.

Je kan Human Profiling ook kennen van de serie ‘Lie To Me’ (Netflix). Het personage Cal Lightman in de televisieserie Lie to Me is gebaseerd op Ekman. In de serie worden Lightman en zijn team regelmatig ingehuurd door de overheid maar ook door bedrijven en particulieren om de waarheid te achterhalen. Paul Ekman zelf heeft aan de serie meegewerkt als wetenschappelijk adviseur. Paul Ekman (Washington D.C., 15 februari 1934) is een psycholoog en pionier op het gebied van onderzoek naar emoties en gelaatsexpressies. Zijn zorgvuldig uitgevoerde studies hebben ook model gestaan voor andere psychologen.  


Wil je meer weten over Profiling en over wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? We horen het graag!