FIRENS bestaat 15 jaar en dat vieren we met jou!

FIRENS bestaat 15 jaar en dat vieren we met jou!

15 jaar, wat hebben we veel gedaan en meegemaakt in die tijd. Voor wie onze achtergrond niet (zo goed) kent, dit is het verhaal van FIRENS.

Wij, Iris Sturgeon & Fenneke Kwint, hebben elkaar ontmoet op een vervolgopleiding voor Strategisch HR management in 2003. We hadden direct een klik. We vormden met een aantal andere meiden een afstudeergroep (daar zijn de Frizzles uit ontstaan, da’s weer een ander verhaal;)) en werden goede vriendinnen. Beiden werkten we fulltime aan de andere kant van het land. Studeren, werken, carrière opbouwen en een gezinsleven. Dat was leuk, druk en veel. Bij Fenneke ontstond het idee om voor zichzelf te beginnen: na 12 jaar bij de eerste werkgever tijd om meer verschillende organisaties te leren kennen, meer vrijheid te hebben en minder te reizen. Dit idee sprak Iris ook aan, dus beide banen opgezegd. ...Ietwat impulsief en onbezonnen, maar we gingen ervoor!

We startten met een inschrijving bij de KvK, 500 euro in de pot en reisden - met een caravan - naar een verlaten camping in de herfst van 2005 om een businessplan te schrijven. Wat we ons daar vooral van herinneren is ons bezoek aan de outlet in Roermond, lekker eten, een paar flessen wijn en veel lol. Een serieus businessplan is er niet ontstaan. Wel een aantal uitgangspunten en afspraken. En een rotsvast vertrouwen in elkaar en onze toekomst! We ontwierpen een logo, lieten visitekaartjes maken en briefpapier (dat deed je toen nog), we kochten een contactlijst bij de KvK en gingen bellen. Wie het eerst een afspraak had gemaakt had gewonnen. Over nee leren incasseren gesproken... Twee afspraken verder hadden we wel door dat dit niet was wat we ambieerden. De eerste afspraak was bij een aardige man die helaas niets te beslissen had, de tweede bij een directeur die wel kon beslissen maar echt niet leuk was.

Plan B: op naar de netwerkbijeenkomsten. Daar troffen we voornamelijk mensen aan die niet echt in onze doelgroep pasten en de sfeer was, hoe zullen we het zeggen, ietwat oubollig, evenals de activiteiten. Zo groeide het idee om een eigen netwerk op te richten. Het FIRENS HR netwerk voor vrouwelijke HR professionals ontstond. Dat was een succes! Mooie bijeenkomsten met leuke mensen, goede onderwerpen. Altijd weer een feestje. Een tijdje later richtten we ook de Stichting FIRENS Support op. Een stichting waarin we vrouwelijke ondernemers - kosteloos -begeleidden om hun bedrijf op te zetten.

We hebben vanaf 2005 tot nu altijd mooie opdrachten gehad. De mooiste herinneringen hebben we aan de opdrachten die we samen uitvoerden. Bij de politie, huisartsenpraktijken, voor een groep installatiebedrijven en in de advocatuur. We reisden het hele land door, werkten harder dan ooit, maar ook met meer plezier dan ooit. Door de jaren heen hebben we ons bijgeschoold, geïnvesteerd in onze ontwikkeling en ontzettend veel geleerd. Er kwam een kantoor en een medewerker. Het kantoor bleek overbodig en de medewerker was niet wat we ervan verwachtten. Ieder jaar gingen we op ‘strategie’ weekend, we keken terug en blikten vooruit. We maakten plannen voor het nieuwe jaar en keken of we nog op koers zaten. Ons 10 jarig jubileum vierden we in New York. En zo rolden we bijna geruisloos door naar 15 jaar FIRENS. Het is een cliché, maar wat vliegt de tijd.

Wij gaan nog even door. In de altijd veranderende en vernieuwende omgeving gaan we mee in het online zichtbaar zijn en online ondernemen. Onze kernthema’s zijn en blijven Persoonlijk Leiderschap en Leiden & Beïnvloeden, wel brengen we meer focus aan op Coaching & Training. En…we lanceren met trots onze podcast FIER! waarin we onze kennis en ervaring delen. Onze eerste podcast over LEF vind je op onze website en alle gebruikelijke podcastkanalen! Laat je ons weten wat je ervan vindt?   

Tot slot, wanneer je zo nauw aan elkaar verbonden bent, dan maak je ook privé alles van elkaar mee en dat is veel in 15 jaar. We zijn met recht partners door dik en dun, zakelijk en privé…. en dat is goud waard! Dus vandaag vieren wij ons 15 jarig bestaan en heffen we het glas. Op ons, maar ook op jou, als klant, relatie, vriend, vriendin of familie. Dank voor jullie loyaliteit, support en liefde in al die jaren. Cheers!

En…wie jarig is trakteert! Wij geven vier inspiratiegesprekken weg. Vertel ons via fenneke.kwint@firens.nl voor welke keuze je staat en waar je reflectie en inspiratie voor kunt gebruiken.

 

Liefs Fenneke en Iris